by Sarah Baker | 4:47 pm

Hondenliefde digitaal in de gameswereld: Zelf games maken?

Mijn liefde voor honden wilde ik overbrengen met een game. Daarom ging ik op zoek naar de manier om dit te doen. In eerste instantie kan ik Personal Programmer aanraden als je op zoek bent naar een goede programmeur. Als je zelf een game wil maken over je hond, lees dan verder.

Zelf een game maken, kan simpel en eenvoudig zijn als je gebruik maakt van kindvriendelijke online programma’s als Game Maker, Scratch, Alice3D, Gamestudio en nog meer. Sommige zijn al geschikt voor hele jonge kinderen (vanaf 6 jaar). Voor sommige heb je kennis van de Engelse taal nodig. Hoe dan ook, ben je een programmeur in de dop, dan bieden dit soort online programma’s heel veel mogelijkheden om zelf een (eenvoudige) game te ontwikkelen.

 

Hondenliefhebbers opgelet: Begin met Java programma’s voor jonge ontwikkelaars

Programmeren wordt jongeren bijna met de paplepel ingegoten met behulp van programma’s als Alice, Greenfoot en Blue J. Ze leren hier op een hele toegankelijke en visuele manier de beginselen van het programmeren met Java en andere programmeertalen, afgeleid van Java.

doggys-home-1

Serieuze hondengames ontwikkelen

De vraag is natuurlijk, wat noem je serieus? Gaat het over droevige onderwerpen zoals dierenmishandeling en asielen? Wil je een game maken die aandacht vraagt voor dat soort dingen? Of bedoel je serieus qua grootte? Wil je veel geld investeren in je game, dan kom je al aardig in de richting. Echter, een enorme investering wil nog niet zeggen dat je game bij het publiek aanslaat. Met een simpele game kun je namelijk ook een enorme hit (en bijbehorende omzet) maken.
Serieuze opleiding games ontwerpen

Wil je toch heel serieus een carrière als programmeur of grafisch ontwerper in de game- of ICT industrie? Volg dan de (Engelstalige) bachelor opleiding Game Architecture and Design. Je zou na afronding van deze opleiding als programmeur een baan kunnen zoeken in bedrijven die zich bezig houden met simulatie of virtual reality. Als grafisch vormgever kun je op zoek gaan naar werk in de film business (reclame- en animatie). Niet direct op games gericht, maar wel met de juiste raakvlakken, zijn de opleidingen tot computer programmeur. Een Java programmeur kan bijvoorbeeld ook heel veel op het gebied van games. Het voordeel van expertise op een breder programmeer gebied is dat je meer kans maakt op een baan in de ICT en dus ook dichter bij het ‘vuur’ bent. Je kunt al doende heel veel ervaring opdoen in het ontwikkelen en ontwerpen van programmeertaal, waarmee je een kans om in de game wereld een fel begeerde plek te krijgen, opwaardeert.

Hoe word je programmeur?

Als je programmeur wilt worden, kies dan een opleiding op hbo/wo niveau in de richting van Informatica, Technische Informatica, Computer Sciences. Er is meer vraag naar een programmeur op hbo/wo niveau vergeleken met een mbo niveau. De vraag naar een Java programmeur staat daarbij op het gebied van vacatures in de ict bovenaan.

Werken als Java programmeur

Java programmeurs werken nooit alleen. Meestal maakt de Java programmeur deel uit van een team, bestaande uit meerdere ontwikkelaars. ook als game developer krijg je te maken met een heel team waarmee je zult samenwerken.

  COMMENTS OFF

Comments

Comments are closed.